Produkty spalające tłuszcz

Najlepsze Spalacze Tłuszczu

Ranking 2016 Naturalne Spalacze Tłuszczu

Ranking powstał w oparciu o opinie konsumentów opublikowane w Internecie oraz na podstawie indywidualnych doświadczeń kobiet i mężczyzn, borykających się z problemem nadwagi lub otyłości, pragnących schudnąć oraz zredukować wagę ciała.

Oceny poszczególnych produktów zostały dobrane według szczegółowych kryteriów. Do współpracy zaprosiliśmy ekspertów, którzy są autorami wielu opiniotwórczych publikacji z zakresu odchudzania oraz zdrowego trybu życia wśród dorosłych, jak również dietetyków z długoletnim stażem pracy oraz specjalistów ds. prawidłowego żywienia.

Dzięki naszemu rankingowi masz pewność, że podejmiesz słuszną decyzję i dokonasz zakupu najlepszego dla siebie oraz przede wszystkim skutecznego spalacza tłuszczu. Nie wskazujemy w tym momencie konkretnego produktu, aby zachować niezależność. Podejmij decyzję na podstawie ocen i komentarzy wśród 5 wyróżnionych przez nas najskuteczniejszych spalaczy tłuszczu, dostępnych na rynku.

spalacze tłuszczu opinie

Zatrważające statystyki – aż 46,7% mężczyzn i 32,9% kobiet ma nadwagę ciała

46,7% mężczyzn i 32,9% kobiet ma nadwagę ciała (BMI 25–30) oraz 17,3% mężczyzn i 15,2% kobiet jest otyłych (BMI większe niż >30). W Polsce każdego roku jest coraz więcej ludzi z nadwagą i otyłością (dane GUS z 1996 r. i 2009 r.). W Europie Polki są na 9. miejscu pod względem otyłości, a Polacy na 6. miejscu.

spalanie tłuszczu

W Europie codziennie umiera blisko 3200 osób z powodu nadwagi lub otyłości

W Europie ponad 1 250 000 ludzi umiera rocznie z powodu otyłości. Nawet niewielka nadwaga prowadzić może do cukrzycy, miażdżycy lub nadciśnienia. Ponadto otyłość grozi zawałem serca lub niewydolnością układu naczyniowo–sercowego! W Polsce odsetek ludzi otyłych wśród dorosłych wynosi 15,8% (źródło: OECD, Eurstat, WHO).

Produkty spalające tłuszcz

Poznaj najlepsze produkty spalające tłuszcz, dzięki którym redukcja tkanki tłuszczowej stanie się znacznie szybsza i łatwiejsza. Produkty te możesz dodać do codziennej diety, a w niedługim czasie z pewnością zauważysz pierwsze efekty kuracji.

Oliwa z oliwek

W jej składzie znajduje się dobroczynny dla Twojego organizmu kwas oleinowy, który ma działanie ochronne przed miażdżycą oraz cukrzycą. Kwas oleinowy sprzyja także przekształcaniu materii. Oliwa z oliwek spożytkowana systematycznie, ogranicza nagłe ataki głodu oraz wzmacnia naturalne procesy spalające tłuszcz. Dodaj oliwę z oliwek do warzyw i sałatek, dzięki czemu Twój organizm znacznie łatwiej przyswoi wartościowe dla niego cząsteczki oraz elementy odżywcze.

Olej kokosowy

Tłuszcz z kokosa jest źródłem wielu mikroelementów, które mają na celu wzmocnienie odporności. Minerały w nim zawarte ułatwiają spalanie tkanki tłuszczowej. Olej kokosowy zwiększa wydatek energetyczny ciała, dzięki czemu stymuluje naturalne procesy spalające tłuszcz. Olej kokosowy hamuje łaknienie oraz chęć na podjadanie między posiłkami. Olej kokosowy jest produktem, który przyczynia się do spalania tłuszczu, szczególnie w okolicach brzucha.

Orzechy

Orzechy stanowią cenne dla Twojego organizmu źródło kwasów tłuszczowych. Są one sprzymierzeńcem w walce ze zbędnymi kilogramami, gdyż przezwyciężają odkładanie się tłuszczu wewnątrz poszczególnych partii ciała. Wybieraj produkty spalające tłuszcz, które zawierają orzechy włoskie lub nerkowce.

Produkty pełnoziarniste

Wyeliminuj ze swojej diety białe pieczywo, zastępując je produktami pełnoziarnistymi. Dzięki obecności błonnika są one w stanie normalizować przemianę materii oraz hamować apetyt. Przyczyniają się także do utrzymania należytego poziomu cukru we krwi.

Ryby

Stanowią one źródło kwasów tłuszczowych omega–3. Pobudzają przemianę materii, zapewniają długotrwałe uczucie sytości. Ryby spożywane w połączeniu z warzywami, najlepiej przygotować na parze lub pieczone.

Jajka

Dostarczają organizmowi łatwo przyswajalnego białka, normalizują pracę przewodu pokarmowego, dzięki czemu wspierają naturalne procesy trawienia tłuszczów. Jajka zawierają lecytynę oraz kwasy tłuszczowe omega–3. Stanowią źródło cennych dla organizmu protein oraz aminokwasów egzogennych. Nie należy jednak przekraczać zalecanej porcji dwóch jajek do skonsumowania w ciągu dnia. Niektórzy dietetycy rekomendują spożywanie tylko jednego jajka dziennie.